2008-10-06 Nästa världsband här?Band: Crash
EP: Back to Zero
Genre: Heavy Rock N’ Roll
Bolag: Osignade

”Ett nytt ljus har tänts på Göteborgs metalhimmel” så skrev en annan recensent om Crash och jag kan bara instämma.

asd

Crash är fyra hungriga bestar som kan sin sak. Alla i bandet är under 20 år. När Crash spelade in EP’n Back to Zero hade dem en medelålder på 17 år. Många skulle tro att dessa grabbar säkerligen skulle vara signade och minst 30 år gamla och rutinerade rävar som är världskända, i varje fall är dessa pojkar inte det.


Crash levererar med slagfärdighet och det ska dem ha all respekt för, mycket tight är detta ungdomsband. Första låten ”Haunted” är troligtvis skivans hitlåt och jag kan tänka mig att det blir bra röj till den live. Haunted gungar på i hög grad bra och följs snart efter av den råaste röst jag hört en lillkille klämma ur sig. Bara genom att lyssna på denna låt vet jag omedelbart att resten av plattan inte kan vara såpas pjåkig.

Låt nummer två, ”Leave My Head”, är något snabbare, men fortfarande rock som rullar, och den låten kommer aldrig att lämna ditt huvud i fred. Sången på Leave My Head är dock inte lika rå i denna. (Lägg märke till trumspelet i denna låt).asd

Nästa låt som följer är ”What's Over is Over”. Denna låt skiljer sig i jämförelse med resterande låtar på plattan. Denna låt är snabbare och intensivare, men inte alls bättre. Utan What's Over is Over bjuder på snabb och explosiv riffrock, fiffig låt skulle jag säga. (Lägg även märke till de små otroligt bra trumbitarna).


Sista låten ut heter ”Long Way To Run” och är skivans lugna låt bortsett från den stenhårda refrängen. Long Way To Run är en smart och komplett låt som bjuder på lite utav varje; stillhet, ro och död.Jag kan knappt bärga mig till Crash första fullängdare är klar!
Försmak på hur den nya plattan kommer att låta finns på deras myspace; låtarna ”The Joker” och ”Horseface”.

Denna fyraspåriga EP är troligtvis en utav det bättre jag hört från ett osignat band och det är en tidsfråga inom ett stort skivbolag lägger vantarna på detta band.
Betyg: 4/5
Kuriosa: Sångaren i bandet var endast ynka 15 år när skivan spelades in, det kan man inte tro när man hör hans röst som gormar. Han låter som en proffsig rutinerad världsartist.Köp, lyssna:
www.crashswe.com
www.myspace.com/crashswe

www.bandfinder.se/musikblogg/view/11