Back to Discography

Crash - Back To Zero
Av: Robert Ryttman2007–05–21
Crash - Back To Zero
Genre: Hårdrock
Skivbolag: -
Releaseår: 2007

Crash

» Proffsigt inifrån och ut «

Av namnen att döma består Crash av två hårdrockande brorsor, samt ytterligare ett par man på sologitarr och bas. Kvartetten ser väldigt ung ut på omslaget till den här demon, men det låter som att de lirat i åratal. Lika läckert som framförandet är också omkringjobbet. Plattan levereras i jewelcase med proffsigt tryckt texthäfte i färg och bilder på gruppen. Verkligen inte illa!

Allting tyder således på att Crash satsar helhjärtat på sin tunga, varma och svängiga hårdrock. Inspelningen är gjord med den äran i Studio Fredman under årets två tidigaste månader och resultatet är mycket lyckat. Fyra låtar levereras med pondus, attack och som redan nämnts, ett ytterst tilltalande sound.

Crash inleder Back To Zero med ”Haunted” som gungar på fint och bjuder på ett trevligt gitarrsolo av Gustaf Blix. Därefter kommer ”Leave my head” och trummisen Philip Crusner ökar tempot medan Victor Crusner i den melodiösa refrängen visar att han är en utmärkt sångare. Mycket snygg gitarrmelodi i den låten och mitt favoritspår på cd:n. Näst sist levereras ”What´s over is over” som är en rockig sak med ett lugnare parti i mitten och med en tempoökning i slutet av gitarrsolot. Ingen favoritlåt för min del, men helt okay. Jag tycker bättre om ”Long way to run” som avslutar plattan och har en viss grungeatmosfär. Allt som allt är dock Crash ett extremt lovande band som vi säkert får höra talas om mer framöver.